FŐOLDAL
  FRISSÍTÉSEK
  HÁTTÉRKÉPEK
  POSZTEREK
  BORÍTÓTERVEK
  DOKUMENTUMOK
  LETÖLTÉSEK
  VENDÉGKÖNYV
  FÓRUM
  INFORMÁCIÓK

A domain és a tárhely szolgáltatója

Yahoo! Star Wars

Toplista: A legjobb Star Wars oldalak

Az Erő Útjai - Fórum alapú szerepjáték


 

 

 

Simon Zoltán vagyok (SimonZ).

Ezen az oldalon rengeteg általam készített háttérképet, posztert, borítótervet és egyéb anyagokat találhatsz, melyekben egy dolog közös: a téma minden esetben a Csillagok háborúja.

 

Ha bármi kérdésed vagy kérésed van, írj egy e-mailt a mail (kukac) simonz (pont) co (pont) hu címre, de előtte nézz be az Információk közé, hátha ott megtalálod, amire kíváncsi vagy! Véleményedet beírhatod a Vendégkönyvbe vagy a Fórumba is, nagyon hálás leszek minden észrevételért.

Ezúton szeretnék megköszönni minden levelet, melyet az oldalammal kapcsolatban kaptam és kapok. Nagyon jólesik tudni, hogy ennyi embernek tetszik, amit csinálok.

Jó böngészést kívánok Neked, és remélem, megtalálod, amit keresel. A biztonság kedvéért itt egy kis útbaigazítás:

FŐOLDAL

A magyar nyelvű nyitóoldal, oldaltérképpel. (Nyelvet a fejléc bal alsó részén, a menüsor felett látható zászlóikonokra kattintva válthatsz.)

FRISSÍTÉSEK

Az oldalra újonnan feltöltött képek és dokumentumok listáját találod itt, fordított időrendben, közvetlen linkekkel.

HÁTTÉRKÉPEK

A 6 filmhez készített háttérképeim gyűjteménye. Epizódonkénti bontásban vannak a képek, a II. és a III. rész esetében több oldalon keresztül. Minden képet megtalálsz 1024*768-as és 800*600-as méretben, az újabbakat pedig 1280*1024-es felbontásban is.

 

I. RÉSZ: BALJÓS ÁRNYAK

30 db háttérkép. Nagyobbrészt régebbi képek, egy részük pedig a több epizódot felölelő posztereim háttérkép-verzióiból kerül ki.

 

II. RÉSZ: A KLÓNOK TÁMADÁSA

88 db háttérkép, 3 oldalon.

 

III. RÉSZ: A SITH-EK BOSSZÚJA

237 db háttérkép, 8 oldalon. A képek tematikusan vannak csoportosítva, az alábbiak szerint:

   

1. OLDAL: 19 db háttérkép

Mustafar - A párbaj - Darth Vader születése

2. OLDAL: 38 db háttérkép

Egy egyszerű stílusú sorozat a szereplőkről, a helyszínekről és az eseményekről.

3. OLDAL: 18 db háttérkép

Egy másik sorozat a szereplőkről.

4. OLDAL: 35 db háttérkép

Nem sorozatba fűzött képek ezek; Yoda, Anakin és a klónok, Vader és az Uralkodó...

5. OLDAL: 30 db háttérkép

Ezek is egyedi képek; viszonylag régebbiek.

6. OLDAL: 47 db háttérkép

Itt találhatóak a posztereim háttérkép-verziói, ebből következően itt van a legtöbb 1280*1024-es méretű kép.

7. OLDAL: 16 db háttérkép

A legrégebbi képeim a filmről. Némelyik akkor készült, amikor még a film címe sem volt ismert.

8. OLDAL: 34 db háttérkép

Hivatalos promóciós képek, képkockák.

 

IV. RÉSZ: ÚJ REMÉNY

21 db háttérkép. Ebből 15 több epizódot foglal magába. Itt jegyzem meg, hogy a régi epizódokról nem nagyon készültek képek, mert sokáig nem volt megfelelő forrásanyagom hozzájuk.

 

V. RÉSZ: A BIRODALOM VISSZAVÁG

24 db háttérkép, ebből 14 szól több filmről.

 

VI. RÉSZ: A JEDI VISSZATÉR

23 db háttérkép, melyből 15 több epizódot fog össze.

 

EGYÉB KÉPEK

49 db háttérkép. Nagy részük megtalálható a fentebbi lapokon, ide azért kerültek, hogy a sorozatokat egyben is meg lehessen nézni. Itt vannak a legrégebbi, űrcsatás montázsaim is.

POSZTEREK

Két oldalon találod meg itt a posztereimet (30, illetve 45 darabot). Az első oldalon vannak a nekem kedvesebb, szerintem legjobban sikerült képek, a másodikon a régebbiek.

BORÍTÓTERVEK

DVD-borítótervek, 4 aloldalba rendezve.

 

SAGA EDITION DVD-DÍSZDOBOZ

Egy díszdoboz terve a saga mind a 6 filmjének. Később lesznek hozzá lemezborítók és korongtervek is, egyelőre csak a díszdoboz tekinthető meg.

 

MAGYAR NYELVŰ RÉGI BORÍTÓK

A régi trilógia DVD-inek megjelenése után kezdtem egy saját készítésű borítósorozatba. Most már nem vagyok vele elégedett, de sokaknak tetszik, ezért tartom fenn az oldalon.

 

ANGOL NYELVŰ RÉGI BORÍTÓK

Az előbbi borítósorozat angol nyelvű változata, kiegészítve a 'Star Wars: A Musical Journey' című zenei DVD-hez készített borító tervével. (Ez a III. rész zene-CD-jéhez járt.)

 

AZ EREDETI BORÍTÓK JAVÍTÁSAI

A 2004-ben megjelent trilógia-DVD-k borítóin számos kisebb-nagyobb hiba volt, melyeket kijavítottam.

DOKUMENTUMOK

Itt nagyrészt saját írásokat találsz: elemzéseket a képeimről, A Sith-ek bosszúja forgatókönyvének és magának a filmnek az elemzését, stb. Itt olvashatod el azt az interjút is, amit a Teekay magazin készített velem.

 

INTERJÚ

2008-ban két borítót is készítettem a belga Teekay magazinnak. A szerkesztő, Tim Veekhoven csinált velem egy interjút - ennek a fordítását olvashatjátok itt (Csabai Donát munkája).

 

KÉPKOMMENTÁROK

Néhány képemhez fűztem magyarázatokat arról, miért lettek olyanok, amilyenek. Mit akartam kifejezni velük, mit jelképeznek az egyes figurák stb. Ez a szekció folyamatosan bővül.

 

FORGATÓKÖNYV-ELEMZÉS

A III. rész, A Sith-ek bosszúja a kedvencem. Amikor a film bemutatása előtt egy hónappal kikerült az internetre a forgatókönyv, elolvastam, és megírtam ezt az elemzést. A film megnézése után sem módosítottam rajta.

 

FILM- ÉS ZENEKRITIKA

A III. rész megtekintése után kezdtem írni ezt a kritikát, ami szerves folytatása az előző írásnak, a forgatókönyv elemzésének. Jelenleg félkész állapotban van, a film feléig jutottam benne.

 

CSENGŐHANGOK

Akinek még van egyszólamú Nokiája, az itt 51 csengőhangot talál John Williams munkáiból (nagyrészt a Csillagok háborújából), rövid leírásokkal.

 

A HARMADIK TRILÓGIA

Ilyen hivatalosan sose lesz, ezt előrebocsátom. :) Ezek a saját fantáziám szüleményei: egy új trilógia, a 7-8-9. részek. A VII. és VIII. rész cselekményvázlat formájú, a IX. rész komplett forgatókönyv. Ezekhez is van magyarázat.

 

KÉPES FORGATÓKÖNYVEK

Kökény Péter magára vállalta azt a feladatot, hogy lefordítja a 6 film forgatókönyveit, és a regényváltozatok segítségével összeállít belőlük egy egységes, angol-magyar anyagot, fotókkal illusztrálva. Az eredményt itt láthatjátok.

LETÖLTÉSEK

Háttérképeimet, posztereimet, angol és magyar borítóterveimet, valamint avatarjaimat találod itt egy-egy tömörített csomagban. Az állományok rendszeres időközönként frissülnek, de könnyen lehet, hogy a legújabb képeket még nem találod meg a csomagokban.

VENDÉGKÖNYV

Ide várom megjegyzéseidet, észrevételeidet. Ha kérdésed van, akkor inkább írj egy e-mailt, vagy jelentkezz be a fórumba!

FÓRUM

Fórumomnak a www.swsaga.hu weboldal ad otthont.

INFORMÁCIÓK

Néhány információ rólam, a képkészítésről, a munkáim felhasználásának feltételeiről. Itt találod az oldalam bannereit is.

   

 

 

 

A Star Wars, a Star Wars logó és minden, a Csillagok háborújához kapcsolódó elem a Lucasfilm, Ltd. bejegyzett védjegye és a Lucasfilm, Ltd. tulajdonát képezi. A simonz.co.hu weboldal semmiféle összeköttetésben nem áll a Lucasfilmmel.